- nyår



Bilderna är fotade av mig förra året.

Nyår idag då, om någon hade råkat missa det. För första gången i mitt liv ska jag inte vara hemma.
Jag ska inte på fest och bli full. Haha, bara tanken är skrattretande. Jag dricker aldrig alkohol, är aldrig på fester. Mina kompisar gör det inte heller, så det har bara aldrig blivit av. Jag sörjer inte. Klarar mig bra ändå.

I alla fall så ska jag och några kompisar sova över. Det kan nog bli trevligt. Jag hoppas att jag inte behöver äta allt för mycket godis, bara. Speciellt inte chips!

- jag är bara sorglig.

Hur sorglig är man inte om man går upp klockan halv sju på morgonen för att äta glass samtidigt som man läser ett reklamblad från ICA?

- mindre, mindre, mindre

Idag köpte jag ett par jeans i inte mindre än TRE storlekar mindre än vad jag brukar ha. Haha!
Visserligen måste de ha varit väldigt stora i storleken, men ändå. Det känns bra.

- det var ju inte ens gott.


Lite havregrynsgröt + lite risgröt till frukost. Om det bara hade varit så hade det varit helt okej. MEN (varför kommer det alltid ett "men"...?) sen åt jag tre chokladpraliner också. Två av dem var inte ens särskilt goda! Kunde jag inte låtit bli dem? Jag ville aldrig riktigt ha dem. Ingen bjöd mig. Jag bara tog tre chokladbitar, helt utan anledning.
Vad är det för fel på mig?

Idag ska jag, mamma och syster åka till den näst närmsta stora staden och shoppa. Vi lär ju äta på McDonald's eller något annat onyttigt. Inte bra, inte bra.
Dessutom är det svinkallt ute. Jag kommer frysa ihjäl!
Smart av mig att bara ha leggings då... höhö. Jag får väl ha dubbla.

- before i forget that

Helt plötsligt fick jag någon slags ångestattack. Den kom från ingenstans.

Jag är så galet värdelös att det inte är sant.
Och nu byttes Slipknot-låten ut mot en MCR-låt. Welcome to the black parade. Den är så bra att jag börjar gråta. Jag skojar inte.

- sockerberoende

Jag känner mig sockerberoende. Har ju trots allt ätit galet mycket socker den senaste veckan och är väl inte van att vara utan.

Jag försöker stå emot. Äter risgröt (i sån där korv, ni vet) istället för glass. Ja, den innehåller också socker, men förhoppningsvis inte lika mycket.

Jag ska klara den här dagen.

- snälla, låt mig klara det här.


Hela julhelgen har gått skit. Jag har ätit så jävla mycket mat, godis, kakor, glass och allt vad det nu är att jag bara vill dö.

Jag hade tänkt att gårdagen skulle gå bra. Bra frukost, lunch på McDonald's (en vanlig hamburgare och minimorötter... jag hade ju inget annat val än att äta där). Sen blev det fika med kompisarna på stan. Om det hade slutat där hade det faktiskt inte varit så farligt, med tanke på att jag faktiskt har ätit mycket mer de senaste dagarna.
Självklart blev det mer onyttigheter när jag kom hem. Kusinerna som bor 25 mil bort var på besök, så vi åt mat och massa glass. Usch och fy för mig som inte kunde låta bli.

Men jag har bestämt att den här dagen ska gå bra. Inte massor av socker och fett. Jag måste lyckas. Bara den här dagen. Bara jag klarar mig idag så är jag nöjd.

- jeans


Var iväg och shoppade med två kompisar igår. Jag köpte ett par jeans, en storlek mindre än vad jag brukar ha. Lycka. Min jeansstorlek är visserligen fortfarande äckligt stor, men jag är glad att jag fick på mig den något mindre storleken.
Kanske var det bara just de här byxorna som var stora i storlekarna, vad vet jag? Men alla mina andra jeans har blivit lite för stora... Betyder det att jag kanske, kanske inte är riktigt lika fet längre? :D

- fet, ful, sur

Jag har ätit massa valnötter och är om möjligt ännu fetare än förut.... helvete! Ska åka till närmsta (relativt) stora stad med kompisar imorgon och gå i affärer. Fy fan! Varför måste jag alltid vara så onödigt uppsvullen när jag ska shoppa?
Fet L = Ful L = Inte shoppingsugen L = Sur L

- fet fet fet fet fet

Min mage känns helt fet och uppsvullen.
Jag har ätit för mycket de senaste dagarna.
Jag äter för mycket hela tiden.
Trots att jag vill så kan jag inte låta bli.
Tjockis vore ju ett passande smeknamn till mig.


- sitting here alone

Idag var det tänkt att jag och mina kompisar skulle träffas. Eftersom jag spydde senast igår skulle det nog inte vara någon bra idé att åka och vara med dem idag. Jag vill ju inte smitta ner dem.

Nu har de säkert jätteroligt tillsammans, och jag sitter här hemma, ensam, och tråkar ihjäl. Fan också att jag var tvungen att bli sjuk!


- hemska natt.

Natten mellan söndag och måndag var helt otroligt jobbig.
Jag ville dö.
Jag ville skära mig.
Allt för att få illamåendet att försvinna.
Jag varken dog eller skar mig. Istället låg jag och mådde apdåligt konstant i fyra timmar... helvete, vad hemskt det var.
När klockan blev sju på morgonen stod jag inte ut längre - jag bara skrek rakt ut tills mamma kom.
Hon kunde såklart inte få bort illamåendet, men hon fick mig att äta så att jag hade någonting att spy upp ett par timmar senare. Då blev det lite bättre.

- sjukling

Jag har varit sjuk se senaste två dagarna.
Vinterkräksjukan, eller något. Jag har legat i sängen, mått illa och spytt. Det var inte roligt, kan jag lova.

Det är inte själva grejen med att spy som är så jobbigt. Jag kände knappt om det smakade illa eller inte. Det enda jag minns är att första gången, när jag spydde upp fredagens frukost, så smakade det äppelkaka. Haha! Duktigt av mig att välja sådan bra frukost (havregrynsgröt med kanel + ett äpple).

I fredags spydde jag upp allt jag åt. Igår spydde jag upp frukosten (ett äpple). Sen åt jag två skålar med glass och 1½ pannkaka under dagen. Jag hade inte ens dåligt samvete över det.
Vad fan säger jag? Jag var ju assur på mig själv över den där glassen. Tänkte att allt bara skulle bli en stor jävla fettklump på min mage. Att jag skulle bli som en sån där jättejätteöverviktig människa som inte kan göra annat än att ligga i en säng för att den är så fet.

Jag hade i alla fall gått ner i vikt, upptäckte jag när jag vägde mig klockan fyra i natt. 48,4 visade vågen. Mindre än någonsin. Yey! Dock kommer jag såklart att gå upp massor i vikt, nu när jag börjar äta igen. Ärligt talat så bryr jag mig inte överdrivet mycket. Jag är bara glad att kunna äta någonting överhuvudtaget. Att inte ligga i sängen och må illa så fort jag rör på mig.

- run and hide

Jag vill aldrig låta någon se mig igen.
Jag känner mig alldeles för fet för att visa mig bland folk.
Vad bra det vore om jag bara kunde få sitta instängd i mitt rum ett tag.
Gömma mig för allas blickar.
Men kan jag gömma mig för mig själv?


- jag <3 valnötter

Det känns som att jag har ätit miljontals nötter idag, men egentligen är det väl "bara" tre valnötter + några cashewnötter.
Men det innehåller ju så mycket kalorier! Allt går bara skit just nu och jag har ständig ångest över att jag är så jäkla fet.

- mätt

Jag stoppade i mig alldeles för mycket makaroner till middag. Nu är jag mätt. Äckligt mätt. Inte så ofta jag är "normal-mätt", faktiskt. Jag antar att jag dränker mättnadskänslorna i mer mat (läs: bröd eller liknande), och jag märker dem inte förrän det är för sent. Då har jag redan börjat må illa.

- julbord

Imorgon får vi julbord i skolan. Jag kommer säkert ta världens jävla berg av mat och alla kommer tycka att jag är döäcklig. Men då kan de väl inte längre påsta att jag äter för lite. Haha!

Nejdå, men jag ska försöka att låta bli att äta allt för mycket. Skolans julbord är säkert inget att hurra för, direkt. Eller jo, jag hurrar om det är äckligt, för då äter jag inte så mycket.

- mcr

Oh how wrong we were to think 
That immortality meant never dying

Jag har knarkat My Chemical Romance de senaste dagarna. De är galet bra, på riktigt.

- skit var ordet

Just nu går det skit.
Resten av veckan kommer gå ännu mer skit.
Julafton kommer bli mest skit av allt.

Tänk bara hur jävla många kalorier jag kommer äta på jul! Flera ton julmat, glögg, pepparkakor, godis... det är inte klokt.
Jag känner redan på mig att jag inte kommer kunna låta bli att äta helt galet mycket.

När det dessutom är lov också... helvete, vad jag kommer gå upp i vikt! Säkert minst 5 kg. Jag är så jävla äcklig.


- and tomorrow we'll do it again

Jag bara äter och går upp i vikt. Vågen visar över 50 igen... fan. 50,0 stod den på imorse.

Jag får sån jäkla ångest över mig själv just nu. Jag klarar inte av att äta riktigt lika bra som förut (det är mackornas fel) och jag är bara helt fet.

Imorse när jag gick till skolan ville jag nästan gå förbi skolan och strunta i första lektionen. Bara promenera och bränna kalorier istället.
Självklart gjorde jag det inte. Jag är inte den som skolkar, haha.

Nu vill jag gå på promenad. Det var sjuukt länge sedan jag gjorde det (om man bortser från 25-minuterspromenaderna till och från skolan). Tyvärr är det galet slaskigt och blött ute, så jag antar att jag får stanna inne.

JAG ÄR SÅ FET.

- famouslastwords

Jag vill bara gråta för att jag är så jävla värdelös. Orkar inte med mig själv längre.

- a never-ending story

Ibland önskar jag bara att jag kunde slippa allt. Det känns som att det inte finns något slut på ätandet, tankarna samt allt annat... utom döden, förstås. Men jag tänker såklart inte dö. Nejnejnej, inte alls.

- det finns inga ord

FY FAN vilken hemsk jävla fettodag. Jag tänkte skriva om det, men tror att jag väljer att bara glömma det istället.

Kom hem från lussevakan halv tre på natten. Blev hungrig klockan tre. Jag ville ju inte gå upp och väcka de andra, så jag åt det enda som fanns till hands - godis. Sen vaknade jag klockan fem och åt ännu mer. Som om inte det vore nog: även när jag gick upp vid 6.15 åt jag några godisbitar.

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEELVETE!

- lussevaka

Idag har jag ätit som jag-vet-inte-vad. Jävligt många mackor i alla fall... Och värre blir det. Ska snart iväg på lussevaka (haha ja, vi är en dag för tidiga) med klassen och innan dess ska jag möta min kompis så att vi ska köpa godis och sånt.
Vilken jävla faildag.

Förresten är jag sur på mamma som inte kommer låta mig stanna så länge jag vill (dvs så länge som mina kompisar stannar). Hon säger att hon ska komma och hämta mig vid tolv. Hon är dock inte hemma nu, och pappa sa att jag kunde få vara kvar om jag åkte hem direkt om någon annan åkte hem. Hm. Jag är säker på att mamma kommer att övertala pappa att inte låta mig stanna.
Vi får se hur det blir. Kankse är det jättetråkigt så att jag vill åka hem.

- död åt mig

En och en halv macka, en clementin och en fjärdedels portion risgrynsgröt har jag ätit nu, efter middagen. Vilket jävla äckel du är, L.

- failfailfail

Dagens idrottslektion skulle bli bra. Ångesten över att byta om har nästan försvunnit (den är i alla fall betydligt mindre än i början av terminen) och vi skulle för en gångs skull göra något roligt, nämligen lekar/tävlingar.

Tror ni inte att jag lyckas sabba hela ångestfriheten? Jag fick något ryck igår och började riva mig med nålar. Jag minns inte ens varför. Jag brukar bara göra det på benen, så att det inte syns, men igår rispade jag även sådär på underarmen.

Fan då! Jag hade inte rört min arm på nästan ett halvår. Den var helt ren från rivmärken, och självklart var jag tvungen att förstöra det. Jag rispade inte ens hårt, men ändå gick det hål litegrann på skinnet.

Nu har jag massor av röda streck på armen. Jag undrar om någon såg under idrottslektionen, då jag bara hade t-shirt på mig. Säkert. Fan. Jag tänkte inte ens på att försöka dölja det... jag var väl för inne i de där tävlingarna (som mitt lag förresten förlorade nästan allihop). Det var faktiskt en galet rolig lektion.


- promenad

Jag tycker för det mesta att det är rätt skönt att gå promenader. Man får liksom lite tid för sig själv.

Tid för sig själv? Om det är något jag har i överflöd så är det tid för mig själv. Jag gör ju knappt något annat om dagarna än sitter ensam och har tråkigt.

Men det är ändå annorlunda när man är ute och går. Då är man ensam på ett positivt sätt. Så som jag brukar vara ensam, just nu är inget undantag, är bara jobbigt.

- kontrollös

Jag vågar inte gå ner till nedervåningen. Jag kanske skulle få för mig att ta en macka, och pang så börjar jag hetsa massor. Ärligt talat, jag har en överdrivet stor rädlsla för det. Jag oroar mig praktiskt taget jämt och det är som att jag inte kan lita på att jag har någon kontroll alls över mig själv. Men jag gör nog rätt i att inte lita på mig själv.

Nu måste jag i alla fall sitta här uppe på mitt rum och ha tråkigt. Jag vill ha något att göra som fördriver tiden!

- lussebullar...?


Jag älskar lussebullar.
Ska nog baka i helgen, men fan vad jobbigt det känns. Ska jag våga äta? Om jag tar en, kommer det leda till att jag proppar i mig många fler? Hur ska jag kunna låta bli lussebullarna som ligger i frysen sedan?

Vi kommer förmodligen få lussebullar i skolan på fredag, eftersom vi har luciafirande då. Det är ju så extremt onödiga kalorier... Alltså vill jag inte ha. Grejen är att jag har tjatat för mina kompisar om hur mycker jag vill ha lussebullar i en vecka nu, så om jag inte äter en verkar det ju lite konstigt. Vad fan ska jag göra? Varför hakar jag ens upp mig så mycket på det här? Varför föddes jag inte som en sån som kan äta vad man vill utan att gå upp i vikt, så att jag inte hade behövt bekymra mig alls? Jag hatar mitt liv.

- drowning in imperfection

Jag har just ätit ett äpple och en banan. Fyfan vad fet jag känner mig.

- födelsedagsbarn

Nu har jag ätit smörgåstårta som innehöll galet mycket majonäs (fast jag petade bort så mycket som möjligt) och egengjord glass (dvs frusen grädde med socker, ungefär). Jag är äckeläckelfet!

Slår vad om att jag kommer gå upp flera kilo i vikt. Fan också.

- imorgon

Imorgon. Då kommer släkten. Då ska jag äta pepparkaka, glögg, smörgåstårta och parfait (eller hur det nu stavas). Lite ångest, ja, men nu när jag redan har ätit lite onyttigt idag blir det liksom mer okej. Jag kommer nog inte få världens ångest.

Om jag tänker efter får jag dock mer ångest. Massa dåligt både idag och imorgon - bleh! Men jag ska låta bli att tänka.

- yeey

Jag bestämde mig för att äta choklad idag. Jag åt choklad. Inte överdrivet mycket, heller. Jag känner mig nästan lite stolt, samtidigt som det såklart känns dåligt. Tre chokladkalender-bitar + tre "guldmynt". Dessutom två pepparkakor.

Jag antar att det är rätt normalt att äta en fredagskväll? Inte överätning? När jag åt godis en kväll varje vecka åt jag ju betydligt mer än så... Jag är glad att jag inte åt upp allt godis jag har.

- over and over


Det enda som gör att jag går upp direkt när klockan ringer på morgonen är att jag vill hinna först till badrummet så att jag kan väga mig.
Min systers väckarklocka har alarm en minut efter min. Jag har alltså en minut på mig att kliva upp, gå på toa och väga mig.
Ibland är det jobbigt, men nyfikenheten (beroendet?) över min vikt är större.

- fuck


Jag upptäckte just att min kompis har lösenordsskyddat sin blogg, igen.
Bara för att jag redan känner mig så uppgiven får jag lust att bara lägga mig ner och dö, eller nåt.
Vad patetisk jag är, det är ju bara en blogg, o.s.v... men det var väl förmodligen bråkdelen av den droppe som behövdes för att bägaren skulle rinna över.

Det var förresten efter att ha läst hennes blogg för första gången som jag bestämde mig för att starta den här anonyma bloggen. Så att jag kunde skriva, verkligen skriva, om mina tankar. Det kan jag ingen annanstans.

- kan inte längre minnas

Jag kommer inte ihåg hur det är att inte räkna kalorier på allt man äter. Kan inte längre minnas hur det känns att bara äta vad man vill, utan att bry sig om innehållet eller risken för att börja överäta.

Visst, jag räknar inte kalorier precis varenda dag. Inte när jag överäter, det orkar jag inte med. Men då tänker jag istället "jag är så jävla äcklig" så fort jag stoppar något i munnen.

Hur kändes det innan jag började med allt det här? Hur mycket åt jag då under en dag? Jag minns inte alls.

Jag skulle vilja råda alla till att inte börja räkna kalorier. Man blir så jäkla beroende av det.

- dagens

Ca 900 kcal idag.

Vågen visade 50,0 när jag kom hem från skolan. Bara för att jag är så patetisk tog jag av mig alla kläder och vägde mig igen. Jag ville bara se siffrorna, under 50-sträcket. 49,2. Så lite har jag aldrig vägt med den här längden. YEEY.

- happy birthday

Grattis till mig som fyller år idag. Eller nåt.

Jag tänkte att jag skulle öppna lucka tre i min chokladkalender (som för övrigt har plasten kvar runt sig. Jag vill inte ha den) imorse... bara för att det ju faktiskt är min födelsedag och då borde jag väl åtminstone få äta en liten chokladbit?
Men nej. Jag vågade inte.

Efter skolan tänkte jag göra mannagrynsgröt, men ändrade det till havregrynsgröt, som känns mycket säkrare. När jag var på väg att plocka fram havregrynen ändrade jag mig igen... det fick bli ett äpple. Lika bra det.

Jag längtar inte till lördag, då jag har kalas. Jag kommer äta massa glass (som nästan bara innehåller grädde), smörgåstårta och pepparkakor. Jag är säker på att det kommer leda till extrem överätning på lördag kväll eller söndag. Jag hatar helger.

- imorgon.

Imorgon har vi idrott. Vi ska göra dödsbanan, som vi kallar den. Det är en sjuuukt jobbig hinderbana som man ska springa tio varv runt. Man håller på att dö efter tre.

Imorgon fyller jag år. Jag sa till mamma att jag inte ville ha frukost på sängen, som jag alltid får på min födelsedag. Skönt att slippa bekymra mig över hur jag ska bli av med äckelmackan med för mycket smör och oboyen.
Jag har inte druckit oboy på jättelänge. Jag kan bara inte. Samma sak med varma mackor, som jag alltid åt förut.

Nu kom jag visst av mig. Vad jag ville få fram var att jag måste springa den där dödsbanan på min födelsedag. Inte precis någon höjdare.

- never give up? jo, tack.

Haha... fyfan.
Den där killen (som jag har skrivit om någon gång tidigare) fick för sig att vi skulle träffas efter skolan idag. WTF? Jag vill inte träffa folk sådär! Jag kan inte prata med människor jag inte känner!
I alla fall var jag korkad nog att ge honom mitt mobilnummer... Det är otroligt hur en människa kan tjata så mycket som han gör!
Han sms:ade när jag just skulle gå hem från skolan och undrade om vi skulle va. Jag svarade att jag fick panik och inte kunde (haha, det är ju sant).
Sen ringde han! Och jag, min idiot, svarade!Herregud, säger jag bara. Hemskaste telefonsamtalet ever? Det gick typ ut på att han sa något, jag bad honom att upprepa (jag hörde inte vad han sa!), jag svarade, han frågade varför på allt jag sa (varför går inga bussar hem till mig? Som om jag vet det?). Sen var båda såklart tysta ett tag också.

Det var tre plågsamma minuter, kan jag lova. Jag är inte pepp inför idrotten imorgon med hans klass. Fyfan, han måste tycka att jag är värsta idioten.

Det värsta måste väl ändå vara att efter det där jobbiga samtalet sms:ade han och frågade om vi kunde ses idag.
Hallå? Jag har just dissat dig totalt och gått hem trots att du väntar på mig i skolan. Jag har sagt nej en miljon gånger. Jag har framstått som en komplett idiot på telefon.
Han måste ha något problem. Jag vet inte hur det är med alla andra, men jag skulle i alla fall gett upp?

Eller så driver han bara med mig. Så måste det vara. Haha!

- it's obvious that you're dying

Jag åt ett äpple förut och fick ont i magen. Nu har det dock gått över, tur det.
Idag har det väl blivit runt 800 kcal. Godkänt.

- worn out


Så länge jag kan minnas har mina födelsedagskalas för släkten sett likadana ut: först glögg+pepparkakor, sedan smörgåstårta och till sist vanlig gräddtårta.

I år blir det ungefär samma - enda skillnaden är att det kommer vara någon slags egengjord glass på äggula, grädde och socker istället för tårta. Jag har ingen aning om den är "bättre" än vanlig tårta, men glass ger mig inte lika mycket ångest i alla fall. På så sätt är det ju inte lika illa - för jag kommer ju behöva äta av alla onyttigheter. Smörgåstårta är väl bättre än massor av småkakor också... eller?

RSS 2.0